Το Thermal Microcautery (Agnikarma) στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής από τον ιατρό Νικόλαο Γ. Κωστόπουλο.

Πρόκειται για μια τεχνική που προέρχεται από το ινδικό σύστημα ιατρικής, Ayurveda. Η τεχνική του Thermal Microcautery (Θερμικός μικροκαυτηριασμός) μπορεί να ανακουφίσει διάφορες μυοσκελετικές διαταραχές.

Περιλαμβάνει μια διαδικασία όπου θερμότητα μεταφέρεται στα πάσχοντα μέρη του σώματος χρησιμοποιώντας μια μεταλλικό ράβδο, (Shalaka). Οι θεραπευτικοί μικροκαυτηριασμοί δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αυτές τις μεταλλικές ράβδους, εξατομικευμένα, ανάλογα το είδος της διαταραχής, την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, τη σοβαρότητα της διαταραχής κ.λπ.

Το Thermal Microcautery σαν τεχνική περιγράφεται στο κείμενο του Sushruta Samhita.O Sushruta είναι ο κλασσικός χειρουργός του Αγιουρβέδα και θεωρείται ο πατέρας της χειρουργικής απότην αρχαιότητα.

Το Thermal Microcautery είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις οξέως και χρόνιου πόνου. Ασθένειες όπως οστεοαρθρίτιδες γόνατος, προβλήματα ωμοπλάτης, οσφυαλγία, ισχυαλγία,τενοντίτιδες, ινομυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ημικρανία κ.λ.π. μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της θεραπείας Thermal Microcautery.

Το Thermal Microcautery παρ’όλο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο είναι μια κλινικά καθιερωμένη παραχειρουργική θεραπεία στον Αγιουρβέδα . Όταν το Thermal Microcautery ασκείται σωστά, δεν προκαλεί περαιτέρω επιπλοκές και η αποτελεσματικότητά της τεχνικής είναι καλά τεκμηριωμένη στην βιβλιογραφία του Αγιουρβέδα.

Ο ιατρός Νικόλαος Κωστόπουλος έχει επίσης συμβουλευτικό ρόλο στο Global Agni Karma στην Ινδία. Το Global Agni Karma λειτουργεί από το 2014, έχουν δει 32000 ασθενείς και έχουν κάνει πάνω από 100.000 εφαρμογές agni karma.

Μαρτυρίες ασθενών μετά από εφαρμογή Thermal Microcautery